100 Comments

 1. LaSymphony Author

  I guess this is what happens when we care too much about 🍞 instead of our 🧠❤️🙏 and 🌱🌳🌲🌿🍃☘️, which is akin to putting our physical needs above our spiritual needs. Hmm?

  Reply
 2. apparrie Author

  Als Amsterdammers verlamd raken door drugs, lachgas, of wat voor snuifzooi dan ook, vindt Jesse Klaver dat prima. Als er echter een niet te duiden effect is door stikstof, moet alles anders.
  Als Klaver het woord [stikstof] vervangt voor [drugs], zal Nederland echt opknappen en kunnen boeren ons eten weer verzorgen. Dank jullie wel boeren, voor jullie fantastische producten!!

  Reply
 3. Ruud usedby Author

  Gaat Liegbah nou weer zitten liegen? Vorig jaar stond ie te schreeuwen dat de ijsbeertjes aan het uitsterven waren, heb je nog nog niets geleerd Arjan!

  Reply
 4. Bart Konig Author

  Zo heerlijk om op een satirische manier dit stikstofprobleem mee te krijgen en wel de spijker op z'n kop slaat. Lekker Arjen! 💪🏾😉

  Reply
 5. John vL Author

  Doe wat aan die neukerij! Het kapotje! Een kind schijnt ca 53 C02 uit te stoten, daarmee je 23 x de wereld rond kan vliegen. Niet de koe, niet de vliegmachien maar de mens is het probleem. En virus die maar niet te stoppen is! https://www.youtube.com/watch?v=PgDcw2z7k5o&fbclid=IwAR1sVMmj0vmOCp0AlUb6y9CnhZBHUh0pIif4cGYEdwTyZzPD7o4N3PvoFXk

  Reply
 6. Ghossler Author

  Slaat idd nergens op zoals lubach zegt, klimaat demonstranten die veel minder onrust en problemen/schade veroorzaken worden keihard aangepakt en opgepakt en deze debielen die mogen gewoon hun gang gaan 🤦kansloos in nl

  Reply
 7. Roel Van der Velde Author

  Kijk hier hebben we nou iets aan. Iemand die goed onderzoek doet en vervolgens zegt waar het op slaat. Waren daar maar meer mensen van ipv die debiele politici van ons

  Reply
 8. hubertus ruth Author

  Wat een linkse propaganda. Als die gast zich eens verdiept in het probleem. Probeert de boeren alleen maar belachelijk te maken. Grasmaaier over lubach heen zou ik zo zeggen.

  Reply
 9. alexanderje Author

  7:45 Nee nee nee, emissiedichtheid is niet hetzelfde als totale uitstoot Arjen, ouwe grafiekenverdraaier. We hebben relatief veel agrarische sector op een klein oppervlakte, dus onze emissiedichtheid is groot. Maar zeggen dat dat we meer uitstoot hebben is net zoiets als zeggen dat we een groter land zijn dan Duitsland omdat we een hogere bevolkingsdichtheid hebben, zo werkt het niet.

  Reply
 10. alexanderje Author

  15:00 En hier ga je ook een beetje de mist in. Het punt is dat als aan al die regels voldaan moet worden, die boeren inderdaad moeten stoppen. Want dat is voor hun niet haalbaar, dan draaien ze verlies.

  Reply
 11. alexanderje Author

  15:55 Ook een goed punt van Arjen – Onze uitstoot door landbouw komt dus ook andere landen ten goede, want zij krijgen van ons het eten wat die uitstoot van stikstof-verbindingen veroorzaakt. Dus eigenlijk zou de uitstootnorm dan ook verdeeld moeten worden over die landen, waardoor het grafiekje op 7:45 over emissiedichtheid ineens een andere betekenis krijgt.

  Reply
 12. Skarnex Online Author

  Heb erom gelachen. Maar waarom niets over die meetmethode waar FvD het heel de tijd over heeft? Is dat een ding? (doet me beetje denken aan verkrachtings zaken in Zweden waardoor zweden rape capital of the world is, terwijl er daar veel meer dingen onder die paraplu vallen)

  Reply
 13. Floor Van Kempen Author

  Die taart klopt helemaal niet he jongens kijk is ff hoe krein land wij zijn en dan zeggen e dat andere landen minder uitstoten dat klopt al niet en dan de boeren het meeste uitstoten klopt ook niet

  Reply
 14. ZuurmanStudios Author

  Alles kan wel, er zijn gewoon teveel mensen. We blijven eten, we blijven autorijden en we blijven doen wat we doen. Wil je de wereld verbeteren? Doen dan iets aan de overbevolking. Mensen worden alleen maar meer geïrriteerd door al die inkortingen en andere bullshit. Minder mensen, en alle problemen zijn opgelost!

  Reply
 15. Krijn Van Der Kaaij Author

  Lubje slaat de plank een beetje mis.. laat eens zien waar die metingen gedaan werden ? Naast kippen farms en boven rioolputten.. stikstof probleem is zwaar overdreven.. de staat is de grootste vervuiler op de planeet… regeltjes gemaakt die het mogenlijk maken dat Nederland als enigste land ter wereld chemisch en radio actief afval importeerd om stookolie te maken, schepen varen om om in rotterdam te tanken omdat het zo goedkoop is.. regering is hypocriet en houd de mond heel slim dicht hierover

  Reply
 16. TiTaN Than0S Author

  Wat ik niet snap je kijkt naar india je ziet zo veel troep .. praat niemand over .. er vliegen vliegtuigen .. geen probleem .. DSM geen probleem ..

  Autos .. probleem .. boeren probleem .. en vergeet CHINA niet .. hoor je niemand over klagen .. Amerika dan ?? die vervuilen ook .. niemand klaagt .. ik SNAP HET NIET !! we zjn 0000000,5% wat wil je doen ?? als niemand het interesseert ?? wat is het nut van Stikstof tegen gaan als niemand het interesseert , meerwaarde van dit .. wat is dit ?? wat is de meer waarde wat wij doen het heeft totaal geen doel .. daarom snap ik het niet .. deze hele klimaat gedoe .. ik snap er niks van ..

  Reply
 17. piet zwart Author

  Beste Arjen,

  Dat jij in ‘Zondag met Lubach’ deugpunten wilt scoren over de rug van de boeren, snap ik. Het maakt de wekelijkse evaluatie met de producent van je programma, de echtgenote van vice-premier Kajsa Ollongren, een stuk gezelliger, nietwaar.

  Maar zijn er voor jou ook grenzen?

  Ik bedoel: om aan te geven wat een tuig er tussen die boeren zit, gebruikte je één citaat van Arjen Schuiling, de boer uit Tynaarlo die in Groningen op de tractor meereed die een hek omver reed.

  En wel dit: “Hier wordt niemand opgepakt, niemand. En anders halen we die gewoon weer uit de cel. En als er dan een trekker door de pui daar moet, dan doen we het. Wij bepalen vandaag wat er gebeurt, niet de overheid, niet het O.M.. Wij bepalen nu het beleid, niet de overheid.”

  Viel het jou ook op dat hij op dat moment wat emotioneel was?

  Vast wel.

  En jij weet ook hoe dat kwam, hè?

  Want je forse redactieteam, je regisseur Janine Abbring én jij hebben heus ook wel de rest van het interview met Arjen Schuiling gezien.

  Waarin de geëmotioneerde akkerbouwer en paardenpensionhouder vertelde dat zijn vader zich acht jaar geleden juist die dag ophing vanwege het toen ook al gekmakende landbouwbeleid. En dat hij wat later bij het Groningse protest aansloot, omdat hij eerst een bloemetje op zijn vaders graf ging leggen.
  Het kan best dat jij net zo’n koud hart hebt als Kajsa Ollongren, de vrouw van je baas, maar mij bezorgt zo’n ontboezeming kippenvel.

  De boer als mens.

  Díe nuancering van wat ‘geklier’ van een boze boer paste natuurlijk niet in je show.

  Je moet je dood schamen, gast.

  Groet,

  JanD

  Reply
 18. Shinigami Ichigo Author

  china stoot in 5 dagen net zoveel stikstof uit als Nederland in een jaar. ik denk dat we het probleem op de verkeerde plaats aanpakken.

  Reply
 19. Gary Van Barnevoort Author

  Die rot boeren laat ze maar lekker oprotten die hebben we toch niet nodig. Melk wordt gemaakt in een fabriek dus die koeien zijn alleen maar voor vlees echt fk zielig jonge. Afschaffen we redden ons prima zonder vlees. GO VEGAN

  Reply
 20. JWPemperor Author

  11:19 32% komt uit het buitenland .. daarom willen sommige de grenzen sluiten.
  Alles wat uit het buitenland komt aanwaaien is onzin want de wind komt uit het zuid westen, daar light water dus dat waait er net zo goed weer uit.

  PS. Over dat andere wat over de grens komt, moet gewoon per vliegtuig naar Afrika worden gebracht.
  Europa is Europa geen wereld

  Reply
 21. henk visser Author

  Je bent nog niet ver genoeg gezakt. Het begon met een mager zesje, 7,5 voor Farao der Nederlanden, toen weer een zesje, 8 voor Netherlands second en nu zit je op de vijf. Ga je zakken tot de drie voordat je er een zesje uit perst en dan gaan mensen kijken in de hoop voor een zes.5? Het blijkt dat er een plek in Nederland hoog genoeg is om vanaf te springen. Test dat anders even, krijg je van mij een negen.

  Reply
 22. nee nee Author

  Wat dacht je van de bevolkingsgroei remmen…? Minder bouw nodig, minder vervoer minder alles en we hoeven minder in te leveren.
  Dus, zet een stop op migratie.

  Reply
 23. UnslaveHumanity Author

  Regering huurt een komiek (Lubach) als vervanger van "spin doctors" … geniaal … zelfs Goebbels zou er niet opkomen! … Hoeveel van de zogenaamde "feiten" zijn alleen "goedgekeurde" feiten door de deep state (nwo status quo). Zelfde wat hij deed met vaccinaties!

  Reply
 24. AlexandrosFilms Author

  Maak jullie je grapjes.. het volk is aan het winnen. Het tegen geluid wint en jullie weten het. Anders doe je de moeite niet om de boeren en het Nederlands volk belachelijk te maken. De interesses zijn duidelijk en jullie zullen niet winnen want, de mensen zijn nu wakker. Mensen! Zij denken dat jullie dom zijn. Luister de podcast van Jensen en denk logisch na hoe ook deze duivels jullie leven beïnvloeden. Luister niet naar mij. Doe je onderzoek zelf en gebruik je rede.

  Reply
 25. dfoiusfe Author

  14u25 Als je Wilders aan je kant hebt, moet het duidelijk zijn dat je aan de verkeerde kant staat. Respect voor de boeren dat ze dat doorhebben. Die 5 die nog juichen zijn hoogstwaarschijnlijk zijn partijleden die in het publiek gaan staan en opgedragen zijn om te juichen in de hoop het publiek mee te krijgen. Zielig.

  Reply
 26. dfoiusfe Author

  17:17 'Ik vind mezelf ook prachtig en ik hou er van om in de belangstelling te staan.' Ziezo, Thierry zijn antwoord even waarheidsgetrouw gemaakt.

  Reply
 27. Anna Jansen Author

  Verken Amsterdam en overnacht gratis alleen of samen met een vriend of vriendin via Musjroom.

  Wat moet ik doen?
  Download de gratis Musjroom app en mail ons met wie je wilt gaan.
  Wij nemen dan zsm contact met jou op als jij één van de 50 gelukkige winnaars bent.

  Musjroom is beschikbaar op de App Store en Google Play

  Reply
 28. F. Dröge Author

  Geweldig neergezet! Nog steeds ‘wonderlijk’ dat de falende korte termijn politiek zich achter Droefpoedel Bleker schaarde. Allemaal voor stijgende economie ten koste van alles. Sukkels….

  Reply
 29. ThrwthLkngGlss Author

  Ik vind het een wat vreemd item geworden. Hij begint over nuances in het onderwerp, maar werkt dat uiteindelijk niet uit – en trekt de conclusies op de simpele voorstelling van zaken zoals we die al lang kennen.

  Reply
 30. Timo Wilms Author

  Stikstof vormt geen bedreiging voor milieu- of natuur
  Stikstof vormt ongeveer 80% van onze atmosfeer. Het is geenszins ‘gevaarlijk’ of ‘milieuonvriendelijk’. Ook de zogeheten ‘actieve stikstofverbindingen’ die worden gevormd bij industriële of agrarische activiteiten – zoals stikstofoxiden (NOx) en ammoniak (NH3) – zijn niet gevaarlijk. Integendeel: ze zijn in principe goed voor planten en bomen. Ze vormen de basis van Pokon plantenvoeding en andere vormen van bemesting. Natuurlijk moet overdaad worden voorkomen. Maar de uitstoot van deze stoffen daalt al jaren:

  Dat het nu ineens tóch tot een ‘stikstofcrisis’ komt, heeft dan ook helemaal niets met milieuzaken te maken! Het gaat louter om een administratieve botsing van regelgeving. Het Nederlands vergunningstelsel (het ‘Programma Aanpak Stikstof’, oftewel: PAS) was volgens de Raad van State namelijk onverenigbaar met de Europese ‘Habitat-richtlijn’. Deze richtlijn bepaalt dat landen natuurgebieden (de zogeheten Natura-2000 gebieden) in stand moeten houden. Er mag geen ‘betekenisvol’ effect van stikstof op de soorten flora en fauna in natuurgebieden zijn. Wat vervolgens de betekenis van ‘betekenisvol’ is, wordt aan de lidstaten zélf overgelaten. Nederland koos voor een heel ingewikkelde aanpak: een zéér lage drempelwaarde voor een vergunningsaanvraag (maximaal 0,05 mol stikstofdepositie per hectare per jaar – dat is minder dan een zakje Pokon plantenvoeding!), maar bood dan wél weer een uitweg door de positieve gevolgen van toekomstige natuurbeschermende maatregelen mee te nemen in het rekenmodel. Bovendien werden het beweiden van vee en bemesten van landbouwgrond geheel uitgezonderd van een vergunningplicht.

  De Raad van State oordeelde dat dit complexe systeem van extreem lage drempelwaardes en compensatie voor ‘toekomstige maatregelen’ en uitzondering voor specifieke sectoren tegen de Habitatrichtlijn ingaat. Dat betekent dus niet dat Nederland te veel stikstof uitstoot. Het betekent slechts dat bepaalde juridische constructies binnen het PAS onverenigbaar waren met EU-recht.

  Kijk maar naar onze oosterburen. Pas vanaf 7 mol stikstof per hectare per jaar wordt in Duitsland überhaupt een verband tussen een project en de neerslag van stikstof aangenomen. Pas vanaf dan hoeft dus ook een vergunning te worden aangevraagd. Een belangrijke factor in het Duitse economische succes! En op geen enkele wijze strijdig met Europese regels!

  Reply
 31. nie ooi Author

  Achterhaalde informatie van het slaafje van Olongren en Baudet hater Lubach. Grootse deel komt misschien net van vee, maar niet zoveel van koeien of veeboeren als steeds herhaald wordt. En dat zelfs als we alleen kijken naar de meetmethodes van nu waarbij scheepvaart en luchtvaart boven een bepaalde hoogte gelemaal niet meegerekend worden. Linkse showhosts als demagogen, het is hier net Amerika…

  Reply
 32. kickssass Author

  een beetje rechtse politici belachelijk maken terwijl die mongool van een klaver de boeren volledig de grond in trapte op het podium en daar zeg je dan niks over he lubach? valt me tegen van je

  Reply
 33. Laurenz Baars Author

  The problem is not the cattle and it is not the farmers. To demand that the farmers cut their herds in half is the wrong approach. It is better to let Dutch farmers produce food than to let inefficient farmers do that elsewhere. The CO2 production should be assigned to the consumers of that food, not the producers. Consumers should be held accountable for the CO2 and other gases released in production of their food. The allowed CO2 should be allotted on a per capita basis.

  Reply
 34. Stefan Veenstra Author

  Als je de boeren forceert hun hebben en houden te halveren of een andere sector te bezigen, dan moet je die boeren ook ondersteunen dat te bewerkstellen.
  Compenseren dus, op kosten van de eco-fascisten.

  De veestapel halveren is ook kul. Dat vee gaat dan naar het buitenland waar de dieren het veel slechter hebben en de uitstoot gewoon verder gaat.

  Reply
 35. harm Jan Floor Author

  Stikstof is goed voor de natuur
  De heide houd van voedselarmte en dus van weinig stikstof, alleen als je het over planten hebt die van voedselarmte houden heb je het over slechts 10% van de planten in nederland
  En daar komt nog eens bij dat er in nederland maar 6 punten zijn waar stikstof wordt gemeten waarvan er 1 bovenop een rioolput staat en 1 nog geen 150M bij een intensief kippenbedrijf staat dus bij oostenwind is het stikstof gehalte ineens 2x zo hoog en bij noord-oostenwind is het landelijk stikstof gehalte zelfs 4x zo hoog niet echt betrouwbare cijfers dud

  Reply
 36. Marietjeee xx Author

  Zoals gezegd is NL de een na grootste landbouwexporteur. Als Nederlandse boeren hiermee stoppen, zullen de producten weer in een ander land worden geproduceerd. Op de grote schaal lost het dus niks op & veroorzaakt alleen maar problemen voor Nederlandse boeren.

  Reply
 37. MrMarnix Author

  De cijfers van het RIVM deugen niet. De meetmethode is dubieus. Dat er een stikstof probleem zou zijn is niet bewezen. Lubach heeft zich daar niet in verdiept, jammer.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *